Kiropraktisk behandling..

... løsner leddene, sådan at den normale bevægelighed vender tilbage.

... kan foregå på flere forskellige måder og metoder.

På denne klinik vægtes en blid behandling højt, både fordi Susanne Nygaard har erfaret, at den blide behandling ofte har lige så god virkning, som den lidt mere hårde, og at mange mennesker ikke bryder sig om at høre et ”knæk”, når leddet løsnes.

Derfor bruges ofte et redskab, som hedder en Activator (se billede).

Denne kan bruges på alle led, også hænder og fødder, og på alle typer mennesker, også små børn/spædbørn.


Den nyeste version af Activatoren hedder IQ Impulse Adjusting Instrument.
 
Den kan give flere tryk efter hinanden og har en tryk-hastighed, der er dobbelt så hurtig som den almindelige Activator, men er stadig en blid og meget effektiv form for behandling.

Laser bruges ofte til at reducere hævelse og spændinger, hvilket gør det nemmere at løsne leddene. Der er ingen smerter forbundet med laseren.

Hvad kan en kiropraktor hjælpe dig med?


Her på klinikken har vi især gode resultater ved behandling af smerter i:

  • hovedet, inkl. kæbesmerter
  • nakke/hold i nakken
  • skulder, arme og håndled
  • brystryggen/mellem skulderbladene, evt. med udstråling til brystet
  • lænden/hold i lænden
  • hofte og ben (også ”iskias”)
  • fødder

Spædbørn

behandles ofte med succes bl.a. for kolik/mavesmerter, længerevarende gråd og øreproblemer. Hvis barnet ofte ligger med hovedet drejet til den samme side (som resulterer i at kraniet bliver fladt på ét sted), er det ofte en indikation på, at der er en spænding i nakken.

Børn

kan have de samme symptomer som voksne, dog oftest i hovedet, nakke-skuldre og lænden. ”Vokseværk” i benene kan muligvis stamme fra en irritation i lænden.

Kiropraktikkens historie

Kiropraktikkens historie går tilbage til 1895 i Davenport, Iowa, USA. Dengang kiropraktikken startede i USA i 1895 og i mange år derefter, var det ikke kun ”ondt i ryggen”, som blev behandlet. Mange patienter kom til kiropraktor med symptomer, som man normalt gik til lægen med, og fik hjælp! Den første dokumenterede kiropraktiske patient havde beskadiget sin nakke og var efterfølgende blevet døv. Han fik sin hørelse igen efter kiropraktisk behandling – og det var på den måde, at man begyndte af kunne se en sammenhæng mellem rygsøjlen og nervesystemet.

Lidt om anatomi

Vores rygsøjle er ”hus” for en del af vores nervesystem. Imellem hvirvlerne passerer nerverødder ud, som styrer alle funktioner i kroppen, således at du bl.a. kan mærke at noget rører ved dig, at du kan bevæge dine muskler, og at f.ex. dine tarme kan fungere.

Hvis rygsøjlens led ikke bevæger sig normalt, kan der opstå en slags irritation af nerverødderne, hvilket kan bevirke en forstyrret funktion af nerven. Derved kan du, hvis den irriterede nerverod f.eks. er i lænden, få symptomer i dine ben og ikke så sjældent endda tarmforstyrrelser, f.eks. forstoppelse og oppustethed.

Dys-funktion

Man kan godt kalde det en ”dys-funktion”, at leddene/nerverne/kroppen ikke fungerer normalt.

Kiropraktisk behandling genopretter den normale bevægelighed i rygsøjlens led.

Hvis den unormale bevægelighed var årsagen til symptomerne (dys-funktionen), kommer nerverne også gerne til at fungere igen, hvorved kroppen også kan fungere bedre.

- Bevægelse – får du dig ikke bevæget ret meget, kan det f.eks. også medføre stive led.
- Stress – kan medføre for højt blodtryk, spændingshovedpine, forstoppelse, ondt i maven, svimmelhed, øresusen, og mange andre symptomer.
- Kostvaner – hvis du ikke får den ernæring, der er rigtig for dig, fungerer din krop ikke optimalt. Gigtsygdomme kan endda provokeres af f.eks. for stort indtag af kød!
- Søvn – kroppen har brug for at restituere om natten. Kroppen skaber endda også en naturlig balance i dine hormoner og nedbryder giftstoffer under søvnen!
Læs evt. mere under Heilpraktik.